Referenser

Ryttarcoaching/ Mental träning/ Livscoaching 

Sedan jag började jobba med Joséphine-Natalie HästCoach Beckman har jag hittat mig själv i ett helt nytt ljus. Ett ljust ljus, där jag vet att jag klarar av och har förmåga. Jag ser även hästarna i ett nytt ljus och jag börjar även känna hur de ser mig. 

Jag är så tacksam för allt jag fått lära mig och fortsätter lära mig. Jag känner mig befriad! Linnéa Köhler 

Hästcoachning 

Jag kontaktade Joséphine första gången 2008.
Hade då väldiga problem med en totalt respektlös häst. (sto)
Jag skulle rida in henne och började bli rädd för henne.
Joséphine kom och räddade både mej och hästen ur en tråkig situation.
Med stort tålamod, engagemang, kunskap, noggrannhet och pedagogik hjälpte hon oss att komma vidare och bygga förtroende för varandra.
Jag kan varmt rekommendera henne!
Mvh Anna

Hästcoachning

Jag anlitade Josephine-Natalie första gången för 2010. Hon har sen dess kommit lite då och då och hjälpt mig med div. hästar. Jag tycker om hennes sätt att se på hästen och sättet hon lär ut på/förklarar. Det behövs så lite för att göra så stor skillnad.
Emma Rylander

Hästcoachning

Du har visat mig en helt ny värld inom hästhantering och ridning. Genom dig fick jag lära mig hur hästar tänker och känner inför dem situationer vi människor ställer dem inför.
Det har inte alltid varit så lätt att hantera den kunskapen, men den är så ovärderlig för mig. Tack vare det så har jag kunnat öppna ögonen och lärt mig förstå vad hästen faktiskt säger och vill med det den gör.
Jag har förstått att det är vi människor/ryttare som skapar alla beteenden hos hästen. Den speglar bara oss och gör faktiskt bara det vi ber den att göra eller det vi tillåter den att göra.
Jag har förstått hur otroligt mycket våra hästar ger oss, hur mycket de faktiskt står ut med och hur lätt de har att förlåta, vända blad och börja om från början.
Min relation till hästar har förändrats och förbättrats avsevärt sedan första gången jag började träna för
dig. Tack för att du finns. //Jenny Skoog

Mental-personlig utveckling (coachning)

Tack så mycket för all hjälp jag fått från dig och fortfarande får. Tack vare dig har jag lämnat ett självdestruktivt liv med droger och depressioner bakom mig och har börjat lära mig att uppskatta mig själv mer. Jag har börjat se dem talanger och egenskaper som alltid har funnits inom mig, har också börjat använda dem och insett att jag är riktigt duktig på dem.
Jag har även börjat få mer insikt om andra människor och att det är jag själv som ofta skapar dem situationer som uppkommer genom mitt sätt att tala, reagera och agera. Tack vare dig har jag fått verktyg som hjälper mig hantera mina känslostormar mycket bättre och hjälper mig även ofta att inse när jag fastnat i ett tillstånd. Du har hjälpt och hjälper mig att skapa ett helt nytt liv, där jag mår mycket bättre och du hjälper mig få klarhet då jag är förvirrad.
Jag har nu börjat inse att jag är modigare än jag vet, starkare än jag tror och klokare än jag förstår. Tack för det!
//Jenny Skoog

Hästcoachning

Josephine är en duktig och noggrann hästmänniska. Hon sätter hästen i fokus i sin träning. Genom att ge en liten kvick hjälp i taget skapar hon lyhördhet och nyfikenhet hos häst och förståelse hos människan.
Ledordet ”Less is more” kommer till sin rätt. Hon är duktig på att korrigera sitsen hos ryttaren så att ryttare och häst kan ta emot och känna hjälpgivning och reaktioner hos varandra, med små medel där harmoni genomsyrar allt skapar hon en stämning och en balans både psykiskt och fysiskt i ekipaget. Passen kan tyckas vara korta, men detta beror på att man BYGGER UPP och skapar positiva upplevelser hos både häst och människa och har man uppnått ett par riktigt bra moment så anser man sig vara nöjd så att varken häst eller ryttare överbelastas varken fysiskt eller psykiskt utan får avsluta passet med en härlig positiv känsla och en längtan till nästa träningspass.
Cia Andersson, Tack Jossan!!!

Hästcoachning

Jag har sedan tidigt 2000-tal känt Joséphine-Natalie. Hon är en lugn och trygg person, en egenskap som direkt har en positiv inverkan på både människor och djur. Joséphine-Natalie har en stor kunskapsbank, både teoretisk men framförallt kommen från många år av kvalitativ närvaro av hästar. Hon är mycket duktig på att förmedla sin kunskap på ett tydligt och pedagogiskt vis. Ger konstruktiv kritik. Joséphine-Natalie har den unika förmågan att ha känslan, vilken är så oerhört viktig i kontakten med hästarna. Joséphine-Natalie har ett fint sätt att möta även människor, vilket är mycket viktigt.
Jag rekommenderar Joséphine-Natalie varmt! // Emma Bondesen

Hästcoaching

Josephine hjälper mig att komma på fötter igen efter jag tappat självförtroendet i relationen med min häst.
Med små steg och mycket tålamod lotsar hon oss framåt mot gemensamt uppsatta mål. Jag upplever Josephine som både lyhörd och respektfull och med förmåga att på ett glädjefyllt sätt locka fram det bästa från både häst o människa. Hon förmedlar lugn, humor och trygg kunskap som gör det inspirerande att få utvecklas tillsammans med henne.
Marita sandersson

Hästcoachning och personlig utveckling

Joséphine är en person som betyder mycket för mig. Hon är så fantastiskt bra på det hon gör för både människor och djur. Det blir en grymt stor skillnad efter bara några träningar. Vad jag än vill ha hjälp med så vet och hittar Joséphine lösningen på det.

Jag har tränat för Joséphine i ca 5 år med olika hästar som har haft olika typer av problem. Hon har oftast haft lösningarna och hittat vad det är som har varit anledningen till varför hästen gör som den gör. Min häst Loppan som jag har i dag och haft i 4 år.

Mitt sto tränade jag för olika tränare det första året jag hade henne. Alla tränare tränar på olika sätt och jag tänkte inte mer på att det kunde vara en nackdel att träna för så många olika tränare. Det andra året blev min häst blev bara värre och värre. Hon började att stegra, vägrade gå dit jag ville i ridhuset, kastade sig för ingenting och såg spöken över allt. Det gick inte att rida ut själv på henne och det gick tillslut inte ens att lämna gårdsplanen utan att hon kastade sig och stegrade. Rida ut med andra hästar gick någorlunda men då gick hon med huvudet in i den andras hästens rumpa och vägrade att ens titta åt något annat håll. Ibland när hon kom för långt bort från dem andra, så stegrade hon och vi gick nästan omkull i diket flera gånger. Tillslut gick det inte att rida på henne eller att ens gå ut på promenader med henne utan att hon skulle stegra sig bredvid mig och putta ner mig i diket. Helt enkelt livsfarlig. Det kändes som att livet var på spel varje dag med henne!!

Då bestämde jag mig för att rådfråga Joséphine och undrade rent ut sagt vad i helvete jag skulle ta mig till. JAG VAR LIVRÄDD FÖR MIN HÄST SOM SKULLE HA VARIT MIN DRÖMHÄST! En sån här livsfarlig häst kan man ju inte ha kvar tänkte jag. Jag fick rådet från Joséphine att kolla upp henne så hon inte hade ont någonstans fysiskt. Röntgade igenom hela henne och kollade allt!! INGET VA FEL PÅ HENNE!! VAD SKULLE JAG TA MIG TILL NU?!! Insåg då att problemet förmodligen satt i huvudet på henne. Jag kände då att om det är någon som kan lösa detta utav alla dem tränare jag hade tränat för, så var det Joséphine.

Började med att endast träna för Joséphine! Vi började med tillits- och ledövningar och på att förbättra kommunikationen mellan mig och min häst från marken. Hon lärde mig att se hästens beteende och att lyssna på min häst. Vi fick gå tillbaka till att börja träna min häst som om hon skulle ha varit ett vilt föl som skulle bli tamt. Allt fick börja om på nytt! Red inte på ett halvår. Jag fick lägga ner mycket tid, ha mycket tålamod och mycket envishet. Jag kämpade med att detta bara skulle gå att lösa. Efter ett år kunde jag rida på henne utan större problem.

Under dem här TVÅ SENASTE ÅREN har jag uppnått detta!!! Jag kan göra allt det jag inte kunde då. Rida ut själv i alla gångarter och rida i hela ridhuset. Jag har kunnat rida ut barbacka i bara repgrimma själv i skogen, rejsat på en äng i repgrimma och jag kan till och med lasta henne själv. Promenaderna nu är som att gå ut med en lydig och väluppfostrad hund. Jag har blivit felfri på flera hopptävlingar och ridit godkända dressyrprogram. Min mardrömshäst försvann BARA PÅ ETT ÅR!!  Efter ytterligare två år blev hon den drömhäst jag drömt om!!!

Efter denna resa jag har gjort så har jag insett att allt som jag tycker är besvärligt, jobbigt och irriterande med att min häst gör SI eller SÅ, går att få bort!! ALLT ÄR MÖJLIGT BARA MAN VILL!! Med Joséphines hjälp på vägen så kunde min egna häst bli den drömhäst som jag drömde om att få ❤Helena Wennermyr

Horsemeup.se

Annonser